KinesiotejpKinesiotejp har sitt ursprung i Japan och utvecklades där under slutet av 70-talet. På senare år har behandlingsformen spridit sig och har blivit populär även i västvärlden, inte minst på grund av exponeringen inom idrottsvärlden, där de oftast färgglada tejpbitarna pryder idrottarnas kroppar.
Tejpen används såväl inom idrott som inom hälso- och sjukvård för att genom påverkan av cirkulation och nervsystemet påskynda läkning och muskelaktiveringen av det drabbade området.
En tejpbit appliceras under lätt utsträckning över det smärtande området vilket kommer att minska hudens tryck på vävnaden under. Blod och lymfcirkulationen kan då öka vilket leder till snabbare läkning och minskad smärta. På så sätt kan tejpen användas för att lindra smärta som kommer vid exempelvis ryggbesvär, tennisarmbåge och knäsmärtor.
Den kan även användas som stöd efter stukningar och muskelbristningar. Tejpen sträcks då upp över en led för att öka medvetenheten om ledens position genom ett lätt drag på huden. Vi kan då undvika onda eller ogynnsamma ledvinklar som kan uppträda i vardagen eller under motion. Tejpen kan också med fördel användas för att lindra besvären som kan uppkomma i samband med graviditeter. Behandlingen har inga biverkningar och tejpen mjuk och behaglig mot huden. En del personer, ca 3-5 % av befolkningen kan uppleva hudirritationer i form av hudutslag eller klåda. Tejpen bör då tas bort direkt. Samma personer bruka uppleva liknande besvär vid användandet av kirurgtejp och plåster. Kinesiotejpning ingår som en del av naprapatbehandlingen.


Boka tid för Naprapatbehandling

Citynaprapaterna

Citynaprapaterna bildades 1985. Vi har lång erfarenhet av att behandla kroppsliga besvär med hjälp av de senaste metoderna. Alla patienter är lika unika, välkommen till oss!

Sidor

 • Om oss
 • Behandlingar
 • Om du får ont
 • Artiklar
 • Träningsvideos
 • Tidsbokning
 • Kontakt

  Odengatan 80

  11322 Stockholm


  Tel: 08-30 60 79

  Boka tid

  Nackont, ryggbesvär eller bara i behov av en skön massage? Boka tid hos oss!

  Boka tid

  ;
  ;
  logga

  Citynaprapaterna i Sverige AB 2021 | Perennius Webbyrå Uppsala